Gödöllői töltött csirke
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 4 db csirkecomb
- 4 db zsömle
- 1 dl tej
- 3 dkg vaj
- 4 db tojás
- 1 kiskanál só
- fél kiskanál bors
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- 30 dkg sertésmáj
- 20 dkg gomba
- 15 dkg szalonna
Elkészítés
A csirkét a bőre alatt megsózzuk, megborsozzuk. A tölteléket elkészítjük: A zsemléket kis darabokra szaggatjuk, majd tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. Az összekevert tojásokat sózzuk, borsozzuk, zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Belekeverjük az apróra vágott füstölt szalonnát és megpirított szárnyasmájat, az apróra vágott párolt gombát, és a kinyomkodott zsemlét. Összekeverjük. Kevés vajat forrósítunk, a töltéket beletéve pár percig keverjük. Az ujjunkkal helyet csinálunk a tölteléknek úgy, hogy a bőr alá ujjunkkal benyúlunk. Miután a csirkecombot megtöltöttük, hátukra fektetve a tepsire rajuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, középmeleg sütőben sütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.