Gödöllői töltött csirke

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 4 db zsömle
  • 1 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 1 kiskanál só
  • fél kiskanál bors
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 30 dkg sertésmáj
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg szalonna

Elkészítés

A csirkét a bőre alatt megsózzuk, megborsozzuk. A tölteléket elkészítjük: A zsemléket kis darabokra szaggatjuk, majd tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. Az összekevert tojásokat sózzuk, borsozzuk, zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Belekeverjük az apróra vágott füstölt szalonnát és megpirított szárnyasmájat, az apróra vágott párolt gombát, és a kinyomkodott zsemlét. Összekeverjük. Kevés vajat forrósítunk, a töltéket beletéve pár percig keverjük. Az ujjunkkal helyet csinálunk a tölteléknek úgy, hogy a bőr alá ujjunkkal benyúlunk. Miután a csirkecombot megtöltöttük, hátukra fektetve a tepsire rajuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, középmeleg sütőben sütjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.